Senioři Mapa webu

Pondělí: 18:00 - 19:30

Vyhledávání
Obec Střítež

Žádáme všechny občany a obyvatele rekreačních objektů o šetrné zacházení s pitnou vodou. Voda z obecních zdrojů není určena k zalévání, mytí aut, napouštění bazenů.

Děkujeme

Podání žádosti o grant u odboru umění a knihoven

3. Pojmenování (název) životní situace

Podání žádosti o grant u odboru umění a knihoven

4. Základní informace k životní situaci

Grantová řízení jsou každoročně vyhlašována v souladu se zákonem o rozpočtových pravidlech, dále v souladu s Hlavními oblastmi státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím, které vydává Rada vlády pro nestátní neziskové organizace. Dotace jsou poskytovány na základě Zásad vlády pro poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky nestátním neziskovým organizacím ústředními orgány státní správy, které vláda schválila usnesením č. 114 ze dne 7.2.2001 a jsou přílohou tohoto usnesení, a na základě interního předpisu Ministerstva kultury (dále též "MK ČR"), tj. Příkazu ministra kultury č. 4/2004.

5. Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.)

Statutární zástupce subjektu se zaměřením na profesionální uměleckou oblast či knihovna evidovaná Ministerstvem kultury.

6. Jaké jsou podmínky a postup pro řešení životní situace

Žádost o dotaci, vyplněná na formuláři Ministerstva kultury pro vybranou oblast, musí být odeslána v řádném termínu stanoveném pro daný grantový/programový okruh. Splňuje-li žádost spolu s přílohami požadované náležitosti a podmínky grantového řízení, je poskytnuta k hodnocení grantové komisi, která je složena z odborníků pro danou oblast v souladu s Příkazem ministra kultury č. 14/1999 o jednacích řádech grantových komisí a subkomisí, a to zpravidla do konce měsíce února roku, v němž se grant - dotace ze státního rozpočtu uděluje. Na jejím zasedání jsou předloženým projektům podle předem definovaných kritérií - např. přínos projektu pro obor (objevná dramaturgie, vysoká umělecká a odborná úroveň, koncepce apod.), záběr působnosti z geografického hlediska (požadavek celostátního nebo mezinárodního významu, minimálně však nadregionálního významu), reálnost projektu, včetně přiměřenosti nákladů, soulad projektu s příslušným vypsaným okruhem, oprávněnost použití dotace v předchozím období, včetně jejího vyúčtování - přiděleny body a hlasováním se rozhoduje o výši doporučené dotace. Návrhy grantové komise jsou předloženy ministru kultury ke schválení, následně se stávají veřejnými a dostupnými na internetových stránkách MK ČR.
Pokud předkladatel projektu nepředloží žádost kompletní, je o tom písemně vyrozuměn.

7. Jakým způsobem můžete zahájit řešení životní situace

Písemnou žádost o dotaci v jednom provedení dodejte na předepsaném formuláři spolu s požadovanými přílohami na Ministerstvo kultury do dne uzávěrky daného vyhlášeného grantového okruhu.

Žádost můžete zaslat běžnou poštou (nejpozději v den uzávěrky, rozhoduje razítko pošty) či osobně předat na podatelně Ministerstva kultury do 15:00 hodin pracovního dne.

8. Na které instituci životní situaci řešit

10. Jaké doklady je nutné mít s sebou

Předložte vyplněný formulář žádosti (základní údaje o žadateli, popis a cíle projektu, apod.) včetně rozpočtové tabulky a jejího popisu. Žádost opatřete podpisem a razítkem organizace, kterou zastupujete. K žádostem v oblasti umění přiložte navíc:

  • kopii dokladu o registraci právní subjektivity,
  • doklad o oprávnění osoby jednající za žadatele v případě právnických osob,
  • kopii aktuální smlouvy o založení běžného bankovního účtu,
  • případně 2 odborná doporučení.

11. Jaké jsou potřebné formuláře a kde jsou k dispozici

Formuláře žádostí o dotace jsou k dispozici na internetových stránkách Ministerstva kultury či na vyžádání přímo na odboru umění a knihoven. Do tohoto formuláře nejlépe strojem či čitelným hůlkovým písmem vyplňte požadavky projektu.

12. Jaké jsou poplatky a jak je lze uhradit

Správní ani jiné poplatky nejsou stanoveny.

13. Jaké jsou lhůty pro vyřízení

V oblasti knihoven je podle nařízení vlády č. 288/2002 Sb., stanoven termín podání žádostí v období od 31.10. do 10.1. následujícího roku, informaci o výsledku grantového řízení je MK ČR povinno uveřejnit do 31.4.
Pro oblast literatury se vyhlašují grantová řízení zpravidla začátkem října a uzávěrka je stanovena na druhou polovinu prosince.
V oblasti umění je grantové řízení vyhlašováno každý rok zpravidla počátkem října na následující kalendářní rok s uzávěrkou zpravidla koncem listopadu.

14. Kteří jsou další účastníci (dotčení) řešení životní situace

Další účastníci postupu nejsou stanoveni.

15. Jaké další činnosti jsou po žadateli požadovány

Dojde-li v procesu grantového řízení ke změnám identifikačních údajů předkladatele žádosti či jiným změnám v projektu, je povinen tyto změněné údaje Ministerstvu kultury oznámit.

16. Elektronická služba, kterou lze využít

Tuto situaci není možné řešit zasláním žádosti elektronickou poštou.

28. Popis byl naposledy aktualizován

25.05.2005

29. Datum konce platnosti popisu

Bez časového omezení.

Czech POINT

Czech POINT

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Anketa

Hlasujte kliknutím na jednu z možností
Logo Mapa